S.C. HRALDA COMPRODIMPEX S.R.L.
 
Skip Navigation Links

Skip Navigation Links.
Micşorarea unei imagini numai cu Windows
Categorie : Generale
Micşorarea unei imagini numai cu Windows   Deci vrem să trimitem pe email o poză. Ne lovim de o problemă: poza e mare rău, atât ca fişier, cât şi ca dimensiuni. Nu ajunge în căsuţa de email a destinatarului. Am auzit pe la prieteni că Fotoşop face minuni. Drăguţ, dar costă... Ce e de făcut?
   O soluţie ieftină şi la dispoziţia noatră este un mic progrămel inclus în Windows care se numeşte Paint. Ei bine, este paint de la "a picta" şi nu pain de la "durere"... La majoritatea calculatoarelor un RClick pe fişierul dorit deschide meniul contextual (se mai numeşte Pop-Up menu) unde găsim comanda Edit care deschide Paint-ul (prima poză).
   În cazul în care vrem să-i reducem şi dimensiunile (de la 2848x2136 la ~800x600 de ex.) pentru a putea fi afişată cu uşurinţă, putem folosi funcţia strech (a doua poză). Alegem (ca în a treia poză) procentul la care vrem să reducem imaginea.
   Chiar dacă nu folosim funcţia Strech, Paint ştie să recomprime imaginea astfel încăt fişierul rezultat are dimensiuni mult mai mici decât cel original (făcut de o cameră digitală). Salvăm (File/Save as...) aşadar poza noastră in format jpg (a patra poză) cu un nume diferit sau într-o locaţie diferită.
   Această compresie nu este indicată în cazul în care trimitem fişierul la o tipografie. Deci vom păstra şi fişierul original...
tn tn tn tn 
Actualizat : 11.06.2011
Daţi o notă acestui articol!
Medie
Note : 7
Media : 10.00

Comentarii
Guest, 15.05.2014  02:36:58
"Stretch", fii mai atent
Guest, 12.06.2011  22:07:19
pi..a

Costel de la Bratilesti

Adăugaţi un comentariu apăsând "femeie":Conversie poză, micşorarea unei poze, cum fac o poză mai mică, Microsoft Paint, micşorare poză fără Adobe Photoshop, conversie imagine, micşorarea unei inagini, cum fac o imagine mai mică, micşorare imagine fără Adobe Photoshop


      


Linkuri utile:
WhatIsMyIP www.whatismyip.ro7 / 1.313 - 5.887 / 746.007 afişări

Termeni şi condiţii