S.C. HRALDA COMPRODIMPEX S.R.L.
 
Skip Navigation Links

Skip Navigation Links.
Diferenţe între ecranele capacitive şi cele rezistive
Categorie : Generale
   Ecranul rezistiv este format dintr-un panou de sticlă acoperit cu mai multe straturi conductoare. Atingerea ecranului uneşte straturile conductoare, apărând o schimbare în câmpul electric care permite înregistrarea poziţiei. Orice obiect poate fi folosit pentru atingerea ecranului. Este de preferat utilizarea unui stylus pentru a evita zgârierea ecranului. În prezent se lucrează la eliminarea marelui dezavantaj: lipsa capabilităţii de multitouch (adică atingeri simultane ale ecranului).
   Ecranul capacitiv este format dintr-un strat de sticlă acoperit cu un material capabil să stocheze sarcini electrice. Atingerea cu degetul a ecranului descarcă sarcina din acea zonă. Circuitele de pe marginea ecranului localizează scăderea de sarcină determinând locaţia sau locaţiile atingerii. Dezavantajele acestui tip de ecran: precizie scăzută, imposibilitatea folosirii unui stylus, apariţia frecventă a urmelor degetelor utilizatorului pe ecran.
Actualizat : 29.05.2011
Daţi o notă acestui articol!
Medie
Note : 21
Media : 9.76

Adăugaţi un comentariu apăsând "femeie":cum functioneaza un ecran de telefon, ce este capacitiv, ecran rezistiv, ecran capacitiv, avantaje ecran capacitiv, avantaje ecran rezistiv, dezavantaje ecran capacitiv, dezavantaje ecran rezistiv, ecran rezistiv vs capacitiv, ecran capacitiv vs rezistiv, ecran rezistiv versus capacitiv, ecran capacitiv versus rezistiv


      


Linkuri utile:
WhatIsMyIP www.whatismyip.ro7 / 1.987 - 5.884 / 746.004 afişări

Termeni şi condiţii